Bindinc. Metadata voegt ISAN-codering toe aan metadata

geplaatst op 27-02-2018

Bindinc. Metadata voegt aan de metadata ISAN (International Standard Audiovisual Number) toe; een uniek, internationaal erkend en permanent referentienummer voor de registratie van audiovisueel werk.

Met de toevoeging van de ISAN-codering, is het voor Bindinc. mogelijk om metadata nog completer te leveren aan zijn afnemers. Bindinc. is in Nederland de grootste uitgeverij van online en offline televisiegidsen. De divisie Bindinc. Metadata is gespecialiseerd in het leveren van programma-informatie voor lineaire en non-lineaire platforms, voor omroepen, EPG-distributeurs en kabelaars.


Bindinc. promotor van gestandaardiseerde videocodering
Bindinc. Metadata is sinds begin dit jaar officieel promotor van ISAN, een door ISO opgezet standaard nummer voor de registratie van audiovisuele werken. Door zich aan te sluiten bij ISAN Nederland en ISAN International Agency krijgt Bindinc. Metadata de mogelijkheid om haar content te verrijken met het unieke, internationaal erkende, permanente referentienummer van ISAN. Het gebruik van dit nummer maakt een geheel automatische en exacte identificatie van audiovisuele werken mogelijk. Dit zorgt voor een optimalisatie van de metadataketen. Bindinc. Metadata kan door de nieuwe samenwerking ook de registratie van nieuwe werken in de database van ISAN verzorgen, bijvoorbeeld in opdracht van omroepen of producenten.

Gijs de Koning, accountmanager Bindinc. Metadata: “Door de toevoeging van ISAN bieden wij een completer pakket met metadatadiensten aan onze afnemers. Wij zijn ervan overtuigd dat de toevoeging van ISAN ervoor zal zorgen dat we een nog hoger serviceniveau kunnen leveren aan onze klanten.”

Over ISAN
De ISAN-codering, beschreven ISO standard 15706:2002 & ISO 15706-2, is bedoeld om een audiovisueel werk te kunnen traceren gedurende de gehele levenscyclus, vanaf productie tot en met afname door de consument. De standaard biedt mogelijkheden voor het gestructureerd identificeren van unieke werken, waaronder ook versies van een bestaand werk en content als onderdeel van een serie.

Sander Jansen van ISAN NL zegt hierover: “De behoefte aan een gestandaardiseerd nummer zoals ISAN blijkt groot in de industrie, maar tot nu toe was in Nederland nog niet de hele keten rond. Met Bindinc. Metadata als promotor zal identificatie van werken vanaf productie tot aan distributie door middel van het gebruik van de ISAN-codering een stuk eenvoudiger worden.

Over Bindinc.
Bindinc. is marktleider in levering van metadata aan omroepen, EPG-distributeurs en kabelaars in Nederland. Dit kan variëren van een data-export voor Elektronische Programma Gidsen (EPG’s) tot een kant-en-klare pagina in een televisiegids of krant.

Meer informatie
https://www.bindinc.nl/nieuws/algemeen/bindinc-metadata-voegt-isan-codering-toe-aan-metadata/